Ingyenes tanácsadás emailben

Belépés

Hotel Mentál

 SZOLGÁLTATÁS!

„Hotel Mentál” kortárs segítő szolgálat 

A Debreceni Egyetem Kortárs Segítő Csoportja egy pszichológia szakos hallgatókból álló önkéntes csoport, amely a Debreceni Egyetem Esélyegyenlőségi és Mentálhigiénés Központ támogatásával működik. A csoportunk célja, hogy szolgáltatásainkkal segítsük hallgatótársaink életét.

„HOTEL MENTÁL” néven az egyetemi kollégiumokban szolgáltatást indítottunk. E-mailes kapcsolatfelvétel után, a megbeszélt időpontban várunk egy jó beszélgetésre. Fordulj hozzánk bizalommal, ha az életeddel kapcsolatos kérdéseidet szeretnéd megbeszélni valakivel vagy a tanulmányaiddal kapcsolatban vagy tanácstalan.

Rövid bemutatkozásunkat lentebb olvashatod. Bizalommal fordulhatsz hozzánk, hiszen szakmai tudásunk mellett még egy fontos jellemzőnk van, hogy Veled egyidősek vagyunk - így pontosan tudjuk (mi is) , milyen is egy huszonéves bőrében lenni. Épp erről szól a kortárs segítés.

A munkánk önkéntes, mindenki annyit vállal, amennyit szívesen meg tud tenni. Tevékenységünket tapasztalt szakemberek támogatják esetmegbeszéléssel, szupervízióval. Segítői készségeinket egy tanfolyami képzés keretein belül is fejlesztettük.

Bővebb információért keresd a plakátjainkat és szórólapjainkat!

Ha még mindig bizonytalan vagy, vagy nem határoztad el magad a személyes találkozásra, bátran kereshetsz minket e-mailben!

 

Tagjaink:

 

Sára

 

Sziasztok!

Sára vagyok végzett pszichológus, illetve elsőéves andragógia mesterszakos hallgató. Az ember életében gyakran előfordulhatnak olyan pozitív vagy negatív helyzetek melyek kezelése nem feltétlenül könnyű egy egyetemista vagy bárki más számára sem. Fontos azonban, hogy sosem szabad feladni és törekedni kell arra, hogy ezekből a szituációkból tanulva a lehető legtöbbet fejlődjünk. Ha segítségedre lehetek ebben a tanulási folyamatban bátran keress.

E-mail címem: sara.hotelmental@gmail.com

 

Kitti

 

Sziasztok!

Kitti vagyok, a DE pszichológia szakos hallgatója. Lehetőséged van megosztani problémáid, bizonytalanságaid egy olyan diáktársaddal, aki nem ítélkezik feletted és nem adja tovább féltett titkaid. Ha szeretnéd, hogy Valaki meghallgasson, támaszt nyújtson Neked, akkor keress fel és beszéljünk róla! :)

E-mail címem:kitti.hotelmental@gmail.com

 

Kriszti

 

Sziasztok!

Kriszti vagyok és immáron második éve tanulok pszichológiát. Egyetemista hallgatóként az ember sokszor érezheti azt, hogy egyedül van a világban a problémáival, mert távol van a családjától és a barátaitól, akikkel az aktuális problémákat meg tudná beszélni. Vagy úgy gondolja, nem szeretné őket a bajaival terhelni, hiszen nekik is van elég. Sok esetben viszont, hiába vannak ott, pont az esik nehezünkre, hogy megosszuk velük a gondjainkat - hiszen róluk van szó. Ha úgy érzed, hogy csak egy helyben toporogsz, és nem tudsz megfelelő döntést hozni az életed bármely területén is, akkor nyugodtan keress meg! Amit nyújthatok neked: odafigyelés, megértés, támogatás, megoldási lehetőségek közös kidolgozása, barátságos légkör. Képzeld azt, hogy beszélgetésünk egy olyan szövetség kezdete, amelyben minden elhangzott dolog titok is marad. Ha változtatni szeretnél, az alábbi e-mail címen kereshetsz meg:

kriszti.hotelmental@gmail.com

 

Dóri

 

 

Dóri vagyok, a Debreceni Egyetem harmadéves, pszichológia szakos hallgatója.  Úgy gondolom, életünk számos területén adódhatnak olyan akadályok, melyekkel nehezen küzdünk meg, esetleg úgy érezzük, talán nem is vagyunk rá képesek.  Ilyenkor viszont sosem szabad feladni! Ha úgy érzed, hogy nehézségeid adódtak és segítségre lenne szükséged, írj bátran, e-mail címem:

dora.hotelmental@gmail.com
 

Stella

 

Üdvözlet!

Stella vagyok, pszichológus hallgató és kortárssegítő. Úgy gondolom, hogy minden ember találkozik olyan problémával, ami megoldhatatlannak tűnik, ezáltal megkeseríti az életét. Azoknak, akik hozzám fordulnak, abban segítek, hogy ezeken a kríziseken hamarabb túljussanak és boldogabbak lehessenek. Amiben segíthetek: párkapcsolati-, családi-, iskolai konfliktusok, életvezetési problémák, szorongás, feszültség, vagy ha bármilyen más okból nem érzed jól magad a bőrödben.

Ha írsz, kötelezettség nélkül beszélgethetünk a problémádról és megvizsgálhatjuk, hogy mi lenne számodra a legmegfelelőbb megoldás.

Email: stella.hotelmental@gmail.com

 

Eszter

 

Szia!
Eszter vagyok,harmadéves pszichológia szakos hallgató. Ha úgy érzed, szükséged van valakire,aki egy kis támogatást nyújt Neked a problémáid megoldásában, fordulj hozzám bizalommal. Szívesen meghallgatlak,legyen szó bármilyen,neked fontos témáról,és igyekszem segíteni,hogy együtt megtaláljuk a kiutat. Szabadon beszélhetsz az érzéseidről egy elfogadó,megértő légkörben és amit megosztasz velem,az köztünk marad. :)
Az alábbi e-mail címen veheted fel velem a kapcsolatot:

b.eszter.hotelmental@gmail.com

 

Nóri

Sziasztok!

Nóri vagyok, harmadéves pszichológushallgató.

Úgy gondolom, hogy nem könnyű, sőt, nagyon nehéz olyan embert találni a környezetünkben, akivel meg tudnánk osztani a problémáinkat, vagy akárcsak a minket foglalkoztató dolgokat, gondolatokat. Egyrészt nehézséget jelenthet bizalommal odafordulni egy másik emberhez, biztosra venni, hogy személyes dolgaink nem tudódnak majd ki. Másrészt sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy a másikat igazából nem is érdekli az, ami velünk történik, ami minket foglalkoztat, vagy egy esetleges problémánk és így érdemében nincs is kihez odafordulnunk.
Ha úgy gondolod, hogy olyan probléma adódott az életedben, amivel kapcsolatban szeretnél segítséget kérni, vagy egyszerűen csak szeretnéd megosztani valakivel és beszélni róla, keress meg nyugodtan. Abban az esetben is, ha nincsen konkrét problémád, de úgy érzed, hogy az érzéseidet, gondolataidat, vagy számodra nyomasztó dolgokat nincs kinek elmondanod, szívesen meghallgatlak.

Ha úgy döntesz, hogy hozzám fordulsz, köszönöm a bizalmad; nem fogok vele visszaélni.

E-mail címem: nori.hotelmental@gmail.com

 

 

Barbara

 

Sziasztok!
Barbara vagyok, pszichológia szakos hallgató. Tudom, hogy néha az embernek szüksége van arra, hogy valaki meghallgassa. Olyan, aki nem fog róla rosszat mondani, nem ítéli el azért, amit tett vagy nem tett, netán szokásai, érzései, gondolatai miatt. Remélem, megadhatom neked személyemben ezt a valakit, és bizalommal fordulsz majd hozzám.

E-mail: barbara.hotelmental@gmail.com

CsatolmányMéret
hotelmentalbeosztas.jpg115.78 KB
hotelmentalbeosztas2.jpg219.89 KB
hotelmentalildi.jpg45.72 KB
hotelmentallogok.jpg41.18 KB
dorka_hotel_mental.jpg8.19 KB
hotelmentalplakat.jpg93.25 KB
hotelmentalszorolap.jpg81.93 KB
hot1.jpg5.93 KB
hot2.jpg6.67 KB
hot3.jpg6.26 KB
hot4.jpg8.28 KB
tekla.jpg16.37 KB
kep_illeszsofia.jpg33.48 KB
hotelmentálplakát7.JPG76.11 KB
barbi.jpg36.96 KB
tothkitti.jpg209.39 KB
kriszti.jpg639.01 KB
szecsidori.jpg147.8 KB
korosistella.jpg122.26 KB
rejtonori.jpg109.8 KB
csakidorka.jpg17.8 KB
botaseszter.jpg16.17 KB
kaszasbarbi.jpg19.46 KB

KÉRDEZD MEG ÖNMAGAD!

Szorongás kérdőív (Spielberger)

Néhány olyan megállapítást olvashat az alábbiakban, amelyekkel az emberek önmagukat szokták jellemezni. Figyelmesen olvassa el valamennyit és karikázza be a megfelelő számot attól függően, hogy ebben a pillanatban éppen most, hogyan érzi magát!

 

ALKOHOL TESZT

A WHO kérdőíve egy olyan nemzetközileg kipróbált módszer, amelynek kitöltése csupán 5 percet vesz igénybe, és az eddigi használat során rendkívül megbízhatónak bizonyult.
Jelöld be azt a választ, amelyről úgy gondolod, hogy legjobban jellemző RÁD.

 

Rövid kérdőív a stresszről

Teszt kitöltése

 

Milyen a hangulatod?

Kérjük, jelöld meg a következő öt állítás esetén azt a választ, mely leginkább kifejezi azt,  ahogyan érezted Magad az elmúlt két hét során!

 

Kérdőív az Internetfüggőségről

Problémás Internethasználat Kérdőív (PIH-K)

Az alábbiakban az internet-használatoddal kapcsolatos állításokat olvashatsz.
Kérjük, jelezd az 1-től 5-ig terjedő skálán, hogy az egyes állítások mennyire jellemzőek rád!

 

 

Rólunk mondták

„Magánéleti, munkahelyi válságban vagyok, és nem tudok belőle kikeveredni…”

„…kapcsolatteremtési nehézségek, magányosság érzése, kedvetlenség, beilleszkedési gondok…mit is takar ez a szolgálat? pszichológiai segítséget a betévedő fiataloknak? Vagy csak csoportos beszélgetéseket?...”

Hírlevél

Hírlevél