Ingyenes tanácsadás emailben

User login

Munkatársaink bemutatkozása

Berényi András

 

 

Berényi András vagyok, kereső ember.
Keresem az utat az emberekhez, a Teremtőhöz, magamhoz és azokhoz, akik másképpen látják a világot és akiket a világ is másképpen lát.

Akkor döntöttem el, hogy pszichológus akarok lenni, amikor 1 évig pszichiátriai betegek otthonában dolgoztam.
Itt döbbentem rá, hogy ha a lelki gondjakkal nem foglalkoznak az emberek és nem kapnak támaszt idejében, akkor nagyon rossz állapotba kerülhetnek.

Abban kell segíteni az embereket, hogy képesek legyenek megbirkózni a kríziseikkel, lelki gondjaikkal és nem csak akkor, amikor már megbetegednek.

Szerintem a jó segítő olyan, mint a turista bot, akire csak a nehéz „kapaszkodók” alkalmával van szükség és utána eldobható, mert már nélküle is képes a turista az útját járni.

Ezért jelentett számomra nagy megtiszteltetetést és kihívást, hogy 2001-ben az egyetem vezetése engem bízott meg a Mentálhigiénés Program elindításával, ahol a hallgatók lelki támogatása a feladatom. Ajándék számomra, hogy sokféle dologgal foglalkozhatom és érdekes emberrel találkozhatom, akiktől a beszélgetések alkalmával tanulhatok.

Szeretem a munkámban azt is, hogy új, hiányzó szolgáltatások beindítására, fejlesztésére van lehetőségem. Öröm, hogy kollégáimmal és a kortárssegítő hallgatókkal együtt dolgozhatunk, hogy minél több ember találja meg a saját útját és lelki egyensúlyát.

Úgy érzem, hogy a munkám során a kollégáimban, a hallgatókban, az egyetem dolgozóiban és az egyetem vezetőiben igazi együttműködő partnerekre találtam.
Számomra nagyon fontos a családom, a feleségem és az 5 gyermekem, akik energiát és nagyon sok örömet adnak ahhoz, hogy helyt tudjak állni a mindennapokban

Dr. Fónainé Pásztor Enikő

 

Dr. Fónainé Pásztor Enikő, mentálhigiénikus, tanácsadó, tréner vagyok.

Pedagógiai, pszichológiai, menedzseri ismeretekkel rendelkezem. Harminchat éves gyermek és felnőtt oktatásban szerzett tapasztalatom van. Húsz éves vezetői és tréningvezetési gyakorlattal bírok.

Segítek, legjobb tudásom szerint, facilitátorként működök, folyamatosan fejlődök, tanulok. Hibáimből nem tanulnmi, a változást elutasítani nem helyes, igyekszem elkerülni.

A fenti kérdésekre, más-más életkorban, élethelyzetben különböző válaszokat adunk, vagy nincsenek is válaszaink.

Ha elakadtál, elbizonytalanodtál, ha válaszokat keresel, közösen megtaláljuk!

Amennyiben élethelyzeted akadályoz a változások keresésében; tartós betegség, haláleset, fogyatékosság, sodródás érzése, bármilyen veszteség, akkor keress meg, együtt könnyebb vinni a terheket!

Hüse - Szabó Edit

 

 

 

Bemutatkozás

Hüse-Szabó Edit vagyok, pszichológus.

Segíteni szeretnék mindenkinek, aki hozzánk fordul, mert úgy érzi, itt, velünk együtt találja majd meg a válaszokat a kérdéseire. Hiszem és tudom, hogy együttes erővel könnyebben tudjuk elérni mindazt, ami kétséges egy ember számára. Előfordul, hogy egyedül érezzük magunkat, vagy nem tudjuk biztosan, hogy a helyes úton járunk-e. Ilyenkor kell egy megerősítés, egy segítő, akinek feltehetjük kérdéseinket, elmondhatjuk véleményünket.

Munkámat kortárs segítőként kezdtem a Központnál, azonban lehetőségem adódott pszichológusként is bekapcsolódni a munkába, így még inkább tudok segíteni.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapat része lehetek, ahol segíthetek másoknak, és ezáltal mások is segítenek nekem. 

Juhász Béla Szilárd

 

 

 

Juhász Béla Szilárd vagyok, segítő.

Egészségfejlesztő mentálhigiénikusként, valamint addiktológiai konzultánsként segítem a program megvalósulását. Elhelyezkedési döntésemet erősen motiválta a fiatalok problémáival való foglalkozás.

Sokrétű terhelés ér minket, miközben olykor magunk is elbizonytalanodunk saját képességeinkben. Sok mindent nem tudunk befolyásolni. Korlátozottak a beavatkozási lehetőségeink. De hiszem, hogy én is és munkatársaim is tudunk azért tenni, hogy minél több társunk megtalálja önmagát és szükség esetén szakembertől kapjon segítséget. Nem mondom azt, hogy ne tedd ezt, ne tedd azt; és nem fogok ferde szemmel nézni rád, ha kiderül rólad egy s más. Rajtam is múlik. Rajtad is múlik, hogy segítsünk egymáson.

KÉRDEZD MEG ÖNMAGAD!

Szorongás kérdőív (Spielberger)

Néhány olyan megállapítást olvashat az alábbiakban, amelyekkel az emberek önmagukat szokták jellemezni. Figyelmesen olvassa el valamennyit és karikázza be a megfelelő számot attól függően, hogy ebben a pillanatban éppen most, hogyan érzi magát!

 

ALKOHOL TESZT

A WHO kérdőíve egy olyan nemzetközileg kipróbált módszer, amelynek kitöltése csupán 5 percet vesz igénybe, és az eddigi használat során rendkívül megbízhatónak bizonyult.
Jelöld be azt a választ, amelyről úgy gondolod, hogy legjobban jellemző RÁD.

 

Rövid kérdőív a stresszről

Teszt kitöltése

 

Milyen a hangulatod?

Kérjük, jelöld meg a következő öt állítás esetén azt a választ, mely leginkább kifejezi azt,  ahogyan érezted Magad az elmúlt két hét során!

 

Kérdőív az Internetfüggőségről

Problémás Internethasználat Kérdőív (PIH-K)

Az alábbiakban az internet-használatoddal kapcsolatos állításokat olvashatsz.
Kérjük, jelezd az 1-től 5-ig terjedő skálán, hogy az egyes állítások mennyire jellemzőek rád!

 

 

Rólunk mondták

„Magánéleti, munkahelyi válságban vagyok, és nem tudok belőle kikeveredni…”

„…kapcsolatteremtési nehézségek, magányosság érzése, kedvetlenség, beilleszkedési gondok…mit is takar ez a szolgálat? pszichológiai segítséget a betévedő fiataloknak? Vagy csak csoportos beszélgetéseket?...”

Hírlevél

Hírlevél